Misiunea mea

Sunt Corina Lenard, Profesor Doctor în Istorie, expert în Politică Externă și Diplomație, autor de cărți, dascăl și fondatoarea Metodei ,,Nota dorită în BAC” și a Cursului ,,Cum să obții nota dorită la Istorie”. Am o experiență didactică de peste 13 ani în domeniul Educației, am predat timp de 3 ani de zile la Universitate Istoria Secolului XX și am activat ca cercetător științific. Am pregătit peste 3.000 de elevi în mediul online care au promovat cu brio Bacalaureatul, ajungând la Universități de prestigiu din țară și din străinătate.

Untitled (1080 x 1920 px)

Metoda mea unică ”Nota dorită în BAC” te ajută să reții informațiile pe termen lung într-un mod rapid și plăcut, conectând Istoria cu alte discipline și dezvoltându-ți gândirea critică. Aceasta transformă pregătirea pentru bac într-o experiență utilă pentru viață, bazată pe tehnici moderne inspirate din Occident.

Sau dacă îmi dai voie să-ți vorbesc din suflet așa cum o fac la curs, misiunea mea este să te ajut pe tine să înveți mai ușor, într-un timp mai scurt, să te susțin să-ți descoperi calea și să-ți dezvolți potențialul tău maxim pentru a ajunge în viața acolo unde îți dorești tu.

Eu cred că un elev cu rezultate slabe la Istorie poate deveni altul în doar câteva luni!

Viziunea mea

Astăzi avem resurse inepuizabile pentru a ne educa și a crește.

Ceea ce face diferența este că eu nulucrez doar cu niște informații pe care le transmit mai departe, urmărind o istorie dintr-un spectru al memorării unor date cantitative, ci eu lucrez cu mintea și cu sufletul elevilor.

De aceea, consider că este în esență o foarte mare diferență între a fi profesor, meditator și dascăl...

Certificările mele

Studii de licență Facultatea de Istorie, Universitatea UMFST "George Emil Palade", Târgu-Mureș.

Studii de licență Facultatea de Drept, Universitatea UMFST "George Emil Palade", Târgu-Mureș.

Studii de licență Facultatea de Științe politice, Universitatea UMFST "George Emil Palade", Târgu-Mureș.

Studii psiho-pedogice în cadrul Universității UMFST "George Emil Palade", Târgu-Mureș.

Studii masterale, Facultatea de Istorie, Universitatea UMFST "George Emil Palade", Târgu-Mureș.

Studii bursiere masterale, Fırat Üniversitesi, Turcia.

Studii bursiere masterale Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Turcia.

Studii bursiere masterale, Universidad de Valencia, Spania.

Studii bursiere doctorale, Sapienza Università di Roma, Italia - coordonator doctorat Prof. Dr. Alessandro Vagnini.

Asistent de predare, Limba Engleză la Oxford School, Manisa, Turcia.

Asistent universitar, predare Istoria Secolului XX - între Democrație și totalitarism, UMFST Târgu Mureș.

Asistent bibliotecă în cadrul Wembley Library, Marea Britanie.

Cercetare științifică desfășurată în țări precum Turcia, Spania, Italia și Marea Britanie.

Cercetare științifică desfășurată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, România.

Autorul cărților, ,,Istoria pentru Tine(ri)” (2021) și ,,O perspectivă asupra chestiunii minorităților în spațiul dintre Marea Egee și Marea Neagră după Lausanne” (2022).

Povestea mea

În urmă cu mai bine de 27 ani pur și simplu nu înțelegeam nimic la școală, iar de multe ori nu avea niciun sens în mintea mea ceea ce mi se preda la clasă. Făcând parte din generația de copii ,,post-decembristă”, am experimentat programa greoaie, profesori care erau formați în vechiul sistem și foarte multe restricții și pedepse de tot felul.

Deși eramo fire curioasăși îmi plăcea de micăsă citescși să studiez,aveam groază de școală, deteme șide unii profesori care ne jigneau la clasă și nu spuneau zilnic că,,nu suntem buni de nimic”,,,nu știm nimic”sau că,,nu o să facem nimic în viață”,etc...

Pe atunci meditațiile erau un adevărat lux și doar puțini copii din generația mea aveau familii care își permiteau cu adevărat să plătească săptămânal ore în privat. Cei care făceau meditații, bineînțeles cu profesorul sau profesoara de la clasă, aveau și anumite privilegii, fiind favorizați la ascultat plus că primeau mereu note mai mari, decât noi ceilalți.

Încă din primele zile de școală am simțit că este ceva disfuncțional și deși eram un copil, îmi doream cu ardoare ca ceva să se schimbe în bine, dar nu-mi dădeam pe atunci seama cum. Toate aceste lucruri mi-au impactat profund copilăria și aveau să mă pregătească pentru misiunea mea.

Iubirea față de Educație și Istorie: de unde a pornit?

Iubirea pentru istorie

La fel cum iubirea este o construcție zilnică, învățarea este un proces continuu.

De când eram mică aveam o sensibilitate pentru cărți pe care eu nu o înțelegeam atunci, dar îmi permitea să-mi ajut colegii la teme, lecții sau alți copii mai mici decât mine să învețe mai ușor.

Pentru că munceam mult acasă la teme și studiu, am devenit în scurt timp probabil ,,cea mai căutată colegă din clasă”, care îi ajuta pe toți la toate materiile.

Când mă uit în urmă, amintirile care îmi vin primele în minte sunt cele în care mă jucam în copilărie ,,de-a profesoara” pe unde apucam: iarna pe casa scărilor, vara în spatele blocului sau prin parcuri.

Iar primul contact cu Istoria - care s-a transformat în dragoste la prima vedere - a fost descoperirea cărții ,,Legendele Olimpului”. Eram în clasa a IV-a, în vacanța de Iarnă, iar între Crăciun și Revelion am terminat de citit cele 2 volume. M-a fascinat de îndată lumea antică greacă și de aici a pornit totul…

Pentru că munceam mult acasă la teme și studiu, am devenit în scurt timp probabil ,,cea mai căutată colegă din clasă”, care îi ajuta pe toți la toate materiile.

Când mă uit în urmă, amintirile care îmi vin primele în minte sunt cele în care mă jucam în copilărie ,,de-a profesoara” pe unde apucam: iarna pe casa scărilor, vara în spatele blocului sau prin parcuri.

Iar primul contact cu Istoria -care s-a transformat în dragoste la prima vedere- a fost descoperirea cărții,,Legendele Olimpului”.Eram în clasa a IV-a, în vacanța de Iarnă, iar între Crăciun și Revelion amterminat de citit cele 2 volume.M-a fascinat de îndată lumea antică greacă și de aici a pornit totul…

Mi-am dat seama căIstoria mă atrage,că mă stârnește și mă face să descopăr lumea, chiar dacă la acel moment se putea doar prin intermediul cărților. Însă,era doar începutul pentru ceea ce destinul îmi pregătea...

Clasa a 12-a – un
moment crucial în viitorul meu

Clasa a 12-a

La liceu totul s-a schimbat. Eram deja o adevărată ,,autodidactă” și stăpâneam niște tehnici de învățare pe care nu le spuneam colegilor mei. Citeam enorm, citeam foarte mulți autori, de la literatura universală, beletristică, biografii, istorie, geografie sau alte științe umaniste.

Unii colegi mă numeau ,,tocilară” și sincer nu mă deranja, pentru că niciodată nu m-am considerat asta. Eu nu învățam pentru note, spre deosebire de ei, ci învățam de drag doar ceea ce-mi plăcea, pentru că știam că va contribui la succesul meu profesional.

Îmi selectam doar ceea ce consideram că îmi era util și asta mi-a fost extrem de util ulterior pe durata studiilor universitare și doctorale și în cariera mea viitoare.

Fără meditații, fără profesori în privat la nicio materie, am reușit prin studiu individual acasă să obțin un rezultat spectaculos la BAC: a doua elevă pe județul Mureș cu media 9.93.

Da… am luat 10 la Istorie, 10 la Geografie și 9.80 la Română! Am intrat chiar în topul primilor elevi din țară cu cea mai mare medie de promovare a Examenului de Bacalaureat.

După ce am cochetat cu Academia de Poliție, dar nu am mai putut aplica (datorită faptului că îmi lipseau 2 cm din înălțime) m-am îndreptat spre 2 facultăți la zi: Drept și Istorie.

A trebuit să aleg:
Avocatură sau Profesorat

A trebuit să aleg

În momentul în care am ajuns la Facultate aveam deja o cu totul altă percepție asupra vieții.Am fost admisă prima la ambele specializări,Istorie și Dreptcu media 9.95.Fiind la două specializări la zi, fugeam de la o facultate la alta, dintr-un capăt al orașului în celălalt:cam așa mi-au fost anii de studenție.

Aveam enorm de învățat și un program foarte aglomerat: cursurile le începeam la 8 dimineața și le terminam seara la ora 20.00. Ajungeam târziu acasă și studiam până noaptea târziu, sau alteori mă trezeam cu noaptea în cap să reiau.

Cel mai greu moment din viața mea a fost atunci când tatăl meu a murit, în brațele mele în ziua deschiderii noului an universitar. Aveam 22 de ani și a fost prima oară când am absentat la deschidere.

A urmat un an greu, fiind an terminal la Istorie, și anul III la Drept. Deși visasem la o carieră în avocatură, timpul nu mai avea răbdare pentru mine

Am absolvit Șefă de promoție pe Universitate cu 10 pe linie

În 2014 mi-am dat licența la Istorie și am terminat Șefă de promoție cu media 10 pe linie, pe Specializare, pe Facultatea de Științe și Litere și pe întreaga Universitate, astăzi Universitatea ,,George Emil Palade” Târgu Mureș, în acel an absolviind 1.000 de studenți.

Îmi amintesc și acum cu mari emoții de momentul în care mi s-a rostit numele și am fost chemată în față pe podium să țin discursul în fața Sălii Polivalentului, plină ochi. Am primit spre sală, încercând să cuprind ochii fiecărui absolvent, încât la un moment dat am observat cum unii au început să plângă, alții să se emoționeze de ceea ce eu le transmiteam.

A fost primul moment în care mi-am dat seama că misiunea mea are o mare legătură cu masele de oameni, sufletul, dezvoltarea societății.

Finalul studiilor liceale la Istorie aduceau noi orizonturi pentru mine. Ca atare, a trebuit să aleg:

- Mai aștept un an să termin Dreptul și apoi să mă pregătesc pentru admiterea la Barou...

- Sau încep de acum să profesez Istoria ținând cont că eram într-o dificultate financiară?

Și am ales-o pe ultima…

Pe urmele istoriei – un Modus vivendi pentru mine

A urmat o perioadă transformațională în viața mea, una dintre cele mai frumoase și mai provocatoare, în același timp.

Am ales să plec din țară fiind la studiile masterale, iar prima destinație a fost una exotică, fascinantă care mi-a deschis porțile către un nou viitor: Turcia. Fiind bursieră, am început să lucrez ca ofițer de Relații Internaționale la Fırat Üniversitesi, Elazig, să studiez istorie, limba turcă și apoi să ajung să mă mut după doar 6 luni de zile în vest, în apropierea orașului Izmir. Am continuat să lucrez ca Ofițer de relații internaționale la Manisa Celal Bayar Üniversitesi și să predau Limba Engleză într-o școală privată la nivel liceal, Oxford School Manisa.

Modus vivendi 1

După mai bine de un an de zile am plecat în Spania, apoi urmând profesorul meu coordonat de Doctorat Dr. Prof. Alessandro Vagnini în Italia și continuând în Marea Britanie, cu stagii de cercetare științifică, studiu și făcând naveta Târgu Mureș - Valencia - Roma - Londra - Târgu Mureș.

Între timp, am finalizat studiile licențiale pentru cea de a treia specializare Științe Politice, absolviind din nou Șefă de promoție, deși eram cu câțiva ani mai mare decât colegii mei, eram al studii doctorale și aveam mai multe job-uri în paralel.

După de aproape 4 ani de zile de turneu în Orient și Occident, am devenit vorbitoare de 5 limbi străine, lucrând pe documente diplomatice în străinătate sau la Arhiva Ministerului de Externe a României.

Modus vivendi 2

În paralel, în calitate de Asistent universitar predam la Universitatea din Târgu Mureș, Istoria Secolului XX pentru specializarea Istorie, anul III de studiu și Științe politice, anul II de studiu.

În septembrie 2020 am devenit Doctor în Istorie, în urma susținerii tezei intitulate ,,O perspectivă asupra chestiunii minorităților în spațiul dintre Marea Egee și Marea Neagră după Lausanne”, sub coordonarea Dr. Prof. Alessandro Vagnini de la Universitatea Sapienza din Roma, Italia.

În ciuda acestor reușite remarcabile pentru o tânără, la vârsta de 28 de ani nu mă simțeam împlinită și fericită cu adevărat în plan profesional. Simțeam că ceva lipsește…

Modus vivendi 1
Modus vivendi 2

Destinul m-a adus aici: cum am ajuns să fac ceea ce fac astăzi?

Destinul
Istoria pentru Tine(Ri)

Nemulțumită de un sistem rigid, mi-am dorit să părăsesc mediul Academic universitar și să-mi deschid o școală proprie privată la Târgu-Mureș. Pandemia însă, mi-a dat toate planurile peste cap, sau… nu?

Din cauza acestui context, am fost nevoită să amân deschiderea unei școli fizice și să încep pregătiri individuale la Istorie: în online. Și de aici a pornit totul!

Am lansat prima grupă de pregătire a Cursului ,,Cum să obții nota dorită la Istorie” la data de 16 aprilie 2021 cu aproape 100 de elevi participanți.

Rezultatele obținute la Examenul de Bacalaureat au făcut ecou în România la nivel Educațional. Au început să se înscrie încă din timpul verii tot mai mulți elevi pentru următorul an școlar, iar până în prezent am ajuns la peste 12 ediții la activ.

În Iunie 2021 am publicat prima mea carte dedicată elevilor care vor să învețe altfel Istoria și să-i găsească și o utilitate - ,,Istoria pentru Tine(ri), Cluj Napoca, Editura Mega. Cartea a devenit un adevărat fenomen și s-a vândut în mii de exemplare în toată țara.

Anul următor am publicat o nouă carte, fructul întregii mele activități de cercetare științifică după acest lung turneu academic, numită ,,O perspectivă asupra chestiunii minorităților în spațiul dintre Marea Egee și Marea Neagră după Lausanne”, publicată la Cluj-Napoca, Editura Mega.

Am organizat sute de workshop-uri, webinarii, masterclass-uri și alte evenimente online la care au participat până în prezent peste 100.000 de persoane.

Am pregătit în cadrul Cursului de Istorie peste 3.000 de persoane, iar 80% dintre participanți au obținut nota peste 9 în BAC.

Până în prezent am obținut împreună cu elevii mei peste 100 de note de 10 curat în bac la istorie, iar povestea noastră continuă!

Dacă alții au reușit, și TU poți!

Tot ceea ce am aplicat în cursul meu transformațional este exact ceea ce am aplicat în viața mea.

Aceste metode și tehnici m-au ajutat să finalizez la zi, șefă de promoție de două ori (atât la Istorie cât și la Științe politice) trei facultăți. Să finalizez studii doctorale, să desfășor activitate științifică, de publicații sau să scriu cărți.

Toate acestea le-am transpus într-o metodă creată special pentru elevii care nu-și găsesc motivația, dorința sau atracția față de studiu într-o lume atât de digitalizată.

✨Elevi care aveau coringențe la clasă și au reușit să promoveze cu nota 10 în BAC.

✨Adulți, care s-au întors pe băncile școlii după 20-25 ani și au obținut 9.60 în BAC.

✨ Persoane care au picat anterior cu ani în urmă examenul și nu mai aveau speranțe, au promovat cu brio.

Și tu poți

Cu alte cuvinte, tot ceea ce am făcut în ultimii 13 ani, am exersat pe mine, apoi pe alții, am îmbunătățit, rafinat și mi-am dat seama că orice provocare ar avea un elev la Istorie, totul se poate rezolva cu ajutorul metodei ,,Nota dorită în BAC”.

Astfel, a luat naștere primul curs online de Istorie din România ,,Cum să obții nota dorită la Istorie”, care are cele mai bune rezultate pe piața educațională din România și care cu adevărat te ajută să depășești orice provocare cu care te confrunți la Istorie!

Familia mea

Familia mea 2

Înainte de a fi profesor, expert, autor și antreprenor, sunt mamă și soție. L-am cunoscut pe soțul meu la un curs de dans, imediat după ce împlinisem 25 de ani. Iar restul e istorie…

Lui îi sunt recunoscătoare și îi mulțumesc infinit pentru toată susținerea, răbdarea, echilibrul pe care mi le-a oferit. De la el am deprins dincolo de a fi un intelectual, abilitățile antreprenoriale și cel mai important: Curajul.

După 7 ani am decis să ne unim destinele și am avut parte de două nunți. Prima, în decembrie 2022 restrânsă în Khasab, Oman cu o tematică tradițională locală, la bordul unui vas de croazieră, unde se întrepătrunde muntele și marea și cea de a doua în mai 2023 în România, tot tradițională însă cu specific românesc, alături de familiile noastre și cei dragi nouă

La data de 10 Februarie 2024 am devenit Mamă.

Celine-Victoria este cel mai de preț dar, cu adevărat trimis din ceruri, un miracol în viața noastră. Sunt profund recunoscătoare Divinității și întregului Univers că m-ai ales pe mine să-ți fiu Mamă.

Viața mea

Sunt o mare pasionată de culturi, lumi, tradiții, gastronomie, călătorii și o mare iubitoare de animale. Ador să petrec timp în natură și să descopăr colțuri de lume, la pas.

Până în prezent am învățat singură limbile turcă, spaniolă, franceză, italiană, engleză, fără de care nu aș fi putut finaliza studiile mele doctorale și cercetarea științifică.

Am locuit câte un an de zile în Turcia (6 luni în Est în apropiere de Siria și 6 luni în Vest- Izmir), Spania (Valencia), Italia (Roma) și Marea Britanie (Londra).

Am vizitat Ungaria, Austria, Germania, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Grecia, Bulgaria, Turcia, Oman, Emiratele Unite, Ucraina, Republica Moldova.

Dintre toate, locul meu de suflet este în continuare Turcia, un loc fascinant și plin de istorie, țara unde mă simt cu adevărat ,,acasă” și revin în fiecare an cu mult dor...

Viața mea

CONTACT

Urmărește-mă pe rețele

Corinalenard.ro © 2025. All Rights Reserved.

CONTACT

Corinalenard.ro © 2025. All Rights Reserved.