Istoria pentru Tine(ri)

O cale ușoară de a înțelege Istoria Românilor. Ideală pentru pregătirea Examenului de Bacalaureat, admitere la Academia de Poliție și pentru cei pasionați.

Pentru cine este Cartea?

Elevi-scopul acestei cărți este acela de a-i ajuta pe elevii din România să înțeleagă logic istoria românilor pentru a putea promova cu brio examenul de Bacalaureat. Este o carte care își găsește o mare utilitate chiar și ulterior examenului, în viața de adult. 

Tineri care vor susține admitere la Academia de Poliție- ultima parte a cărții este dedicată pregătirii pentru acest examen, cuprinzând toate momentele importante din istoria poporului român abordate sub formă de repere cronologice. 

Părinți-care vor să își reactualizeze informația și poate să se apropie mai mult în această perioadă de propriul copil, oferind  o mare varietate de subiecte istorice care pot fi împărtășite în momentele petrecute în familie.

Antreprenori-care doresc să parcurgă momentele-cheie ale istoriei românilor înțelegând mult mai ușor evoluția economică a țării în decursul timpului. Cartea devine un ghid practic, ușor de parcurs și de înțeles, mai ales pentru un antreprenor care nu dispune de foarte mult timp la dispoziție. 

Pasionați de Istorie și nu numai, cu alte cuvinte, pentru toți cei interesați și dornici să (re)citească file din povestea istorică a acestui popor. Cartea are un conținut ușor de parcurs și foarte util în înțelegerea istoriei acestui popor și devine o lectură plăcută pentru cei pasionați de istorie. 

Despre Carte

,,Dedic această primă carte a mea tuturor tinerilor cu viziune din România și de pretutindeni. Este o „carte-dar” pentru cei care cred în noua generaţie, în elanul și în entuziasmul ei creator. Am convingerea că toţi acești tineri minunaţi au potenţialul și iniţiativa necesare pentru a contribui la conturarea unei Românii mai prospere”. 
Corina -Maria Lenard

Cu alte cuvinte, Cartea este o călătorie de…

  •  214 de pagini despre istoria românilor de la origini până în prezent,
  •  2 părți, prima dedicată pregătirii pentru examenul de Bacalaureat, iar cea de a doua pentru admitere la Academia de Poliție,
  •  6 capitole de istorie,
  •  2 modalități de abordare, explicativ în prima parte și schițat sub forma de cronologii în cea de a doua parte.
  • momente semnificative din istoria poporului român care așteaptă să fie (re)descoperite de cei curioși sau pasionați de Istorie

 

,,În speranţa unei lecturi fascinante, te invit să parcurgem împreună această frumoasă poveste a noastră, a poporului român, de la origini până în prezent, înţelegând procesele prin care această evoluţie politică a poporului și statului român s-a realizat”.

Cartea este redusă de la 79 RON la doar 60 RON

 Transportul costă 15  RON. (Curier Sameday)

CORINA LENARD este

DOCTOR ÎN ISTORIE, PROFESOR ȘI CERCETĂTOR...

A studiat Drept, Istorie și Științe Politice, atât în țară cât și la universități/instituții de profil din Turcia, Spania, Italia și Marea Britanie. 

Noua ei abordare a Istoriei a avut un important ecou în România începând cu anul 2021.În doar patru luni a strâns o comunitate de peste 7.500 de tineri din toate colțurile țării, cărora le-a oferit prin ,,Minicursul Gratuit”, lecții de istorie sintetizate și ușor de parcurs tuturor celor care se pregătesc de examen sau pur și simplu sunt pasionați. 

În luna aprilie a anului 2021 a lansat primul curs online de Istorie din România pentru elevii de clasa a 12-a, în vederea pregătirii pentru examenul de Bacalaureat, reușind să obțină rezultate remarcabile în evoluția acestor tineri. Cei care s-au înscris la cursul Corinei, mărturisesc că au ajuns să prindă chiar ,,drag de Istorie”. 

Dorește să aducă o îmbunătățire a sistemului educațional din România susținând tânăra generație în evoluția sa.Ce beneficii obții în urma citirii acestei cărți:

Cuprins

Ce vei învăța la fiecare capitol al cărții

,,Prin cartea de față îmi doresc ca tu să îți dezvolți propriul potențial intelectual și să îl fructifici. Din toate aceste lecții de istorie am putut prinde cel puțin tot atâtea motive pentru a înțelege și dacă nu a o îndrăgi, ce puțin a ne cunoaște propria istorie”. Corina - Maria Lenard

Începuturile civilizației românești

Geto-dacii

Dacia romană (106-271 d.Hr.)

Factorii romanizării

Etnogeneza poporului român

Romanitatea românilor în sursele istorice

Romanitatea românilor. O problemă politică

Instituțiile medievale din Țara Românească și Moldova

Țările Române și lupta antiotomană( secolele XIV-XV)

Țările Române în secolele XVI-XVII

Țările Române la finele Evului Mediu

 

Transilvania în secolul al XVIII-lea

Țara Românească și Moldova în secolul XVIII

Revoluția lui Tudor Vladimirescu (1821) și urmările sale

Momentul revoluției pașoptiste (1848-1849)

Războiul Crimeei (1853-1856) și Adunările ad-hoc

Alexandru Ioan Cuza și constituirea statului modern

Carol I și monarhia constituțională

Evoluția Transilvaniei între 1814-1914

Realizarea idealului național: România Mare

 

Regimul comunist și practici politice

Regimul fascist și practici politice

Național-socialismul german (nazism) și practici politice

Ideologiile și practicile politice în România la început de secol XX (1901-1918)

România în perioada interbelică (1918-1938)

Partide politice din România în perioada interbelică

 

Regimul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej (1948-1965)

Nicolae Ceaușescu și viziunea sa comunistă (1965-1989)

Revenirea la democrație după 1989

Constituțiile din secolul al XIX-lea

Constituțiile din secolul XX

Romanitatea românilor în viziunea istoricilor

Autonomii locale și instituții centrale în spațiul românesc (IX-XVIII)

Spațiul românesc între diplomație și conflict în Evul Mediu și la începuturile modernității

Statul român modern de la proiect politic la realizarea României Mari

Secolul XX între democrație și totalitarism

România și Concertul european: de la Criza Orientală la Marile Alianțe ale secolului XX

Constituțiile din România

România postbelică. Stalinism, național-comunism și disidență anticomunistă

România în timpul Războiului Rece

 

 

Bonusuri în această Carte

Pe lângă tot ce ți-am prezentat mai sus, îți voi mai oferi și o serie de bonusuri valoroase. Am pregătit pentru tine cele mai tari bonusuri pe care ți le puteam oferi...
book signing
1.Cartea vine cu o dedicație personalizată și semnată de Corina Lenard

Vreau să ai o mică amintire de la mine, din suflet pentru tine, pe care să o păstrezi mereu. Dacă este o carte pe care o vei dărui, lasă-mi te rog numele celui care o va primi în dar.

movie
2. O listă de ecranizări cinematografice recomandată.

Filmele cu tematică istorică constituie o modalitate excelentă de a înțelege mai bine contextul istoric al unei epoci. Această listă de la finalul cărții te va ajuta să aprofundezi conținutul temelor abordate.

time-blog-writing
3. Repere cronologice pentru admitere la Academia de poliție împărțite pe teme.

Am ales cele mai comune evenimente istorice care se regăsesc în testele de pregătire organizate într-o manieră cronologică și împărțite pe teme pentru a fi mult mai ușor de parcurs.

quotes
4. Citate istorice care te vor introduce în atmosfera de epocă.

Le poți folosi ori de câte ori vei elabora în scris o lucrare sau un eseu despre istorie.

Cartea este redusă de la 79 RON la doar 60 RON

 Transportul costă 15  RON. (Curier Sameday)

Garanție

Învață cum să îndrăgești Istoria sau primești banii înapoi + Cartea gratis

Cartea ,,Istoria pentru Tine(ri)” vine cu o garanție de 100% banii înapoi +păstrezi cartea Gratis. Cartea reprezintă un ghid în sine pentru a te ajuta să înțelegi istoria românilor printr-o manieră mai ușoară. 

,,Istoria pentru Tine(ri)” este o cale simplă pentru a parcurge istoria românilor iar dacă nu ești satisfăcut de această carte, eu nu voi păstra banii de la tine. În plus, tu vei putea păstra cartea. 

Am încredere în evoluția pe care o vei simți după parcurgerea acestei cărți și de aceea îți ofer garanție de 14 zile de la primirea cărții, timp în care să te decizi să o păstrezi sau nu. 

De ce este important să înțelegi și să cunoști Istoria românilor?

,,Istoria este măsura evoluţiei noastre umane și de aceea devine atât de utilă în aceste vremuri în actualitate” Corina-Maria Lenard.

 

Istoria pentru Tine(ri) te ajută să:

 

1.  Îți stimulezi gândirea și să o rafinezi prin intermediul Istoriei. Cartea te ajută să înțelegi procesul evoluției istorice a poporului român în arealul geografic carpato-danubiano-pontic. 

 

2. Afli sau îți reactualizezi aspecte relevante despre originile poporului român. Și cum poți face asta, într-o manieră mai plăcută, dacă nu prin intermediul unei cărți ușor de parcurs?

3. Te racordezi la realitățile politice, economice și sociale existente. Am acordat o atenție specială evenimentelor din secolul XX care te vor ajuta să îți conturezi mult mai bine o imagine de ansamblu asupra similitudinii provocărilor epocii cu cele de astăzi.   

4. Te dezvolți la nivel personal și uman. Istoria este o știință umanistă, la confluența dintre domenii (Drept, Științe Politice, Economie, Literatură, Psihologie, Religie, Spritualitate, Artă, etc…), motiv pentru care ne este indispensabilă indiferent de domeniul profesional în care ne formăm. 

 

Testimoniale- ce spun cei care au comandat deja Cartea Istoria pentru Tine(ri)

,,Cartea scrisă de Corina Lenard răspunde nevoii de a facilita abordarea cunoștințelor istorice, oferind o imagine clară și ușor de citit a evenimentelor istorice din România. Reprezintă o resursă foarte utilă pentru tinerii studenți și un real sprijin pentru cei care au nevoie să-și „reîmprospăteze” cunoștințele despre evenimentele care au marcat devenirea poporului român”.

 

Dr. Prof. Alessandro Vagnini, Universitatea Sapienza Roma

Hai sa recapitulam ce anume primesti

Cartea este redusă de la 79 RON la doar 60 RON

 Transportul costă 15 RON. (Curieri Sameday)

                                                                                                          (Poți plăti cu cardul/numerar livrare)

Contact

Dacă ai intrebări sau ai nevoie de informații despre această carte, te invit sa mă contactezi, o să te ajut cu mare drag.